Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

Acoso y ciberacoso como fenómeno delictivo : Protocolos de actuación en España / Francisco José de Haro Olmo [Recurs electrònic]

By: Material type: TextTextPublication details: Almeria : IES Celia Viñas, 2021Description: 1 pdf., 14 pSubject(s): Online resources: Summary: "El present treball pretén analitzar els fenòmens de l'assetjament i ciberassetjament com a conductes delictives perfectament tipificades en el Codi Penal Espanyol. S'estudien programes d'actuació disponibles en altres països i que estan funcionant amb èxit, el model ABC d'Irlanda, el Programa TEI, el Programa KiVa de Finlàndia o el Programa AVE o el Pla Director de la Policia Nacional Espanyola, com l'eina en línia ”TheBuddytool”. Es presenten i analitzen els protocols d'actuació disponibles per a aquestes conductes contràries a la convivència, propostes d'institucions nacionals i internacionals, a més de la Junta d'Andalusia i de l'Associació Espanyola per a la Prevenció de l'Assetjament Escolar. Finalment s'estableix un enfocament criminològic en relacionar el fenomen delictiu que suposen l'assetjament i el ciberassetjament en l'àmbit educatiu establint una relació amb diferents teories criminològiques: de la frustració, activitats rutinàries, autocontrol, control social i d'acció situacional. Les conclusions estan dirigides cap a la cultura preventiva i una formació adequada de tota la comunitat educativa referent a aquesta mena de delicte."
List(s) this item appears in: Novetats Abril 2024 | Adolescència i violència al ciberespai
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Publicat a: Revista Digital Scientia Omnibus Portus, Vol. 1 Núm. 2 (2021)

"El present treball pretén analitzar els fenòmens de l'assetjament i ciberassetjament com a conductes delictives perfectament tipificades en el Codi Penal Espanyol. S'estudien programes d'actuació disponibles en altres països i que estan funcionant amb èxit, el model ABC d'Irlanda, el Programa TEI, el Programa KiVa de Finlàndia o el Programa AVE o el Pla Director de la Policia Nacional Espanyola, com l'eina en línia ”TheBuddytool”. Es presenten i analitzen els protocols d'actuació disponibles per a aquestes conductes contràries a la convivència, propostes d'institucions nacionals i internacionals, a més de la Junta d'Andalusia i de l'Associació Espanyola per a la Prevenció de l'Assetjament Escolar. Finalment s'estableix un enfocament criminològic en relacionar el fenomen delictiu que suposen l'assetjament i el ciberassetjament en l'àmbit educatiu establint una relació amb diferents teories criminològiques: de la frustració, activitats rutinàries, autocontrol, control social i d'acció situacional. Les conclusions estan dirigides cap a la cultura preventiva i una formació adequada de tota la comunitat educativa referent a aquesta mena de delicte."

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha