Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

La inmigración en el mercado laboral español : Informe Observatorio Demográfico CEU / director: Joaquín Leguina Herrán ; coordinador: Alejandro Macarrón Larumbe [Recurs electrònic]

Material type: TextTextPublication details: Madrid : Fundación Universitaria San Pablo CEU, julio 2023Description: 1 pdf., 23 pSubject(s): Online resources: Summary: "Aquest informe analitza un tema de gran importància per a l'economia i la societat espanyola, ja que els immigrants són ja un percentatge molt significatiu de la força laboral a Espanya. En el primer trimestre de 2023, els 4,1 milions que hi havia amb ocupació ocupaven el 19,9% de tota l'ocupació a Espanya, arribant al 31,6% en la CA de Balears. La seva taxa d'atur és molt elevada des de 2008, entre altres raons, perquè continuen arribant en grans números, malgrat que la desocupació oficial a Espanya no ha baixat de tres milions de persones en els últims 15 anys. A més, el mateix que entre els espanyols, hi ha molts estrangers d'origen que no tenen treball i desitjarien treballar, però al no haver buscat ocupació en les setmanes prèvies a ser entrevistats per a la EPA, no figuren en les estadístiques oficials com a «aturats». Per orígens, els africans –molt majoritàriament marroquins–, són els que tenen taxes més altes d'atur, i els que menys, els europeus occidentals, nord-americans i xinesos."
List(s) this item appears in: Dia internacional del Migrant | M_Novetats 2023
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

"Aquest informe analitza un tema de gran importància per a l'economia i la societat espanyola, ja que els immigrants són ja un percentatge molt significatiu de la força laboral a Espanya. En el primer trimestre de 2023, els 4,1 milions que hi havia amb ocupació ocupaven el 19,9% de tota l'ocupació a Espanya, arribant al 31,6% en la CA de Balears. La seva taxa d'atur és molt elevada des de 2008, entre altres raons, perquè continuen arribant en grans números, malgrat que la desocupació oficial a Espanya no ha baixat de tres milions de persones en els últims 15 anys. A més, el mateix que entre els espanyols, hi ha molts estrangers d'origen que no tenen treball i desitjarien treballar, però al no haver buscat ocupació en les setmanes prèvies a ser entrevistats per a la EPA, no figuren en les estadístiques oficials com a «aturats». Per orígens, els africans –molt majoritàriament marroquins–, són els que tenen taxes més altes d'atur, i els que menys, els europeus occidentals, nord-americans i xinesos."

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha