Local cover image
Local cover image
Image from Google Jackets

Perceptions matter: Quasi-experimental evidence on the effects of Spain’s new minimum income on households’ financial wellbeing / Eugenia Bilbao-Goyoaga [Recurs electrònic]

By: Material type: Computer fileComputer filePublication details: Londres : London School of Economics and Political Science, july 2023Description: 1 pdf., 66 pSubject(s): Online resources: Summary:
List(s) this item appears in: M_Novetats 2023
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

"Aquest document examina el règim d’ingrés mínim vital d'Espanya (IMV) introduït en 2020 i el seu impacte en les llars i el benestar financer. L'estudi aborda dues motivacions clau. En primer lloc, no hi ha consens sobre l'eficàcia del IMV en la millora del benestar financer de les llars. En segon lloc, la literatura existent se centra principalment en mesures objectives de benestar financer com la pobresa, però és crucial entendre com les famílies perceben les millores dels ingressos a través de les IMV. L'estudi utilitza dades d'enquesta d'Eurostat agregades a nivell nacional de 2010 a 2022. Els resultats mostren que durant l'any inicial i mig de la implementació, la política no va tenir un efecte estadístic significatiu en les condicions materials de les llars (per exemple, la taxa de pobresa, la bretxa de pobresa i els ingressos mitjans). No obstant això, després de dos anys i mig, va millorar considerablement la percepció de les famílies de l'evolució de les seves finances. "

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha