Image from Google Jackets

Desafíos metropolitanos : un diálogo entre Europa y América Latina / Juan José Michelini (ed.)

Contributor(s): Material type: TextTextSeries: Colección Investigación y debate ; 128Publication details: Madrid : Los Libros de la Catarata, cop. 2014Description: 302 p. : il. ; 24 cmISBN:
  • 9788483198872
Subject(s): Summary: "Durant l'última dècada, les metròpolis d'Amèrica Llatina s'han convertit en motors de creixement, innovació i modernitat, afirmant el seu paper com a centres de comando regional. No obstant això, persisteixen en elles contradiccions inherents al seu model d'urbanització. La pobresa i les desigualtats, amb el seu correlat de segregació social, fragmentació espacial i violència material i simbòlica, enfosqueixen les grans xifres econòmiques i constitueixen un persistent llast per al desenvolupament urbà. Mentrestant, en un creixent nombre de metròpolis europees s'intensifiquen les tensions sociterritorials. Majors nivells de desigualtat i exclusió social revelen les febleses i contradiccions de les polítiques aplicades i reclamen noves estratègies de desenvolupament urbà. Aquesta anàlisi mostra que tant uneixis com unes altres han aconseguit, des de punts de partida diferents i mitjançant trajectòries diverses, unes problemàtiques comunes que requereixen solucions urgents. Els autors exploren una nova lectura del desenvolupament urbà, identificant oportunitats d'aprenentatge mutu i recollint les aportacions de la geografia, l'economia, la sociologia, l'urbanisme i la ciència política."
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Recull de ponències presentades a: Seminario Internacional "Metropolitan Regions at the Crossroads : a Dialogue between Europe and Latin America", celebrat a Madrid al desembre de 2012

Inclou referències bibliogràfiques

"Durant l'última dècada, les metròpolis d'Amèrica Llatina s'han convertit en motors de creixement, innovació i modernitat, afirmant el seu paper com a centres de comando regional. No obstant això, persisteixen en elles contradiccions inherents al seu model d'urbanització. La pobresa i les desigualtats, amb el seu correlat de segregació social, fragmentació espacial i violència material i simbòlica, enfosqueixen les grans xifres econòmiques i constitueixen un persistent llast per al desenvolupament urbà. Mentrestant, en un creixent nombre de metròpolis europees s'intensifiquen les tensions sociterritorials. Majors nivells de desigualtat i exclusió social revelen les febleses i contradiccions de les polítiques aplicades i reclamen noves estratègies de desenvolupament urbà. Aquesta anàlisi mostra que tant uneixis com unes altres han aconseguit, des de punts de partida diferents i mitjançant trajectòries diverses, unes problemàtiques comunes que requereixen solucions urgents. Els autors exploren una nova lectura del desenvolupament urbà, identificant oportunitats d'aprenentatge mutu i recollint les aportacions de la geografia, l'economia, la sociologia, l'urbanisme i la ciència política."

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha