Imagen de cubierta local
Imagen de cubierta local
Imagen de Google Jackets

Qué hacemos con las fronteras Gema Fernández Rodríguez de Liévana ; Pablo "Pampa" Sainz Rodríguez ; Eduardo Romero García ; Raquel Celis Sánchez ; Leire Lasa Fernández

Colaborador(es): Tipo de material: TextoTextoSeries Qué hacemos ; 12Detalles de publicación: Madrid Akal 2013Descripción: 78 p. il. 22 cmISBN:
  • 9788446038542
Tema(s): Resumen: Què fem per connectar la crítica a la mobilitat en el capitalisme amb la lluita contra les polítiques migratòries i les fronteres. Vivim en l'era de la mobilitat: milions de persones es desplacen del camp a la ciutat, d'un país a un altre, per tot el planeta. Però alhora les fronteres es fortifiquen i la política migratòria és més repressiva: batudes racistes, centres d'internament, expulsions i restriccions a l'asil. Les anàlisis del fet migratori tendeixen a simplificar-ho i descontextualizar-ho. Entendre les migracions obliga a considerar com el procés d'acumulació capitalista buida uns territoris i omple uns altres; com força el desplaçament de poblacions desposseïdes i garanteix una mà d'obra migrant barata. Exigeix a més una anàlisi de l'específica violència exercida contra les dones migrants i del paper que elles juguen en els llocs de destinació. Una proposta per un món sense fronteres, on ningú sigui obligat a desplaçar-se ni impedit de fer-ho.
Etiquetas de esta biblioteca: No hay etiquetas de esta biblioteca para este título. Ingresar para agregar etiquetas.
Valoración
    Valoración media: 0.0 (0 votos)

Què fem per connectar la crítica a la mobilitat en el capitalisme amb la lluita contra les polítiques migratòries i les fronteres. Vivim en l'era de la mobilitat: milions de persones es desplacen del camp a la ciutat, d'un país a un altre, per tot el planeta. Però alhora les fronteres es fortifiquen i la política migratòria és més repressiva: batudes racistes, centres d'internament, expulsions i restriccions a l'asil. Les anàlisis del fet migratori tendeixen a simplificar-ho i descontextualizar-ho. Entendre les migracions obliga a considerar com el procés d'acumulació capitalista buida uns territoris i omple uns altres; com força el desplaçament de poblacions desposseïdes i garanteix una mà d'obra migrant barata. Exigeix a més una anàlisi de l'específica violència exercida contra les dones migrants i del paper que elles juguen en els llocs de destinació. Una proposta per un món sense fronteres, on ningú sigui obligat a desplaçar-se ni impedit de fer-ho.

No hay comentarios en este titulo.

para colocar un comentario.

Haga clic en una imagen para verla en el visor de imágenes

Imagen de cubierta local

Con tecnología Koha